2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

VADOVĖLIAI


DAILĖ. VADOVĖLIS IX-X KLASĖMS.


  

     Šis vadovėlis yra serijos "Šok" vadovėlių V - VIII klasėms tęsinys. Mokydamiesi iš dailės vadovėlio IX - X klasei, tyrinėsite įvairių epochų ir dailės krypčių meninius bruožus. Atliksite praktines, kūrybines, tyrinėjimo užduotis. Tai padės suvokti tradicinės ir šiuolaikinės dailės skirtumus, vaizdavimo būdų ypatumus.  

Lietuviškas vadovėlis – tarp geriausių Europoje. 2010


KŪRYBINĖS UŽDUOTYS  XI - XII KLASĖMS. 2011


  

        Dailės kūrybinių užduočių sąsiuvinis parengtas pagal Vidurinio ugdymo dailės bendrąją programą (2011). Sąsiuvinio turinys padės suvokti ir įgyvendinti savo kūrybinius poreikius ir polinkius, ugdytis estetinius, kritinio vertinimo ir kultūros pažinimo gebėjimus, pagelbės tapti sumaniu dailės ir kultūros vartotoju. Pateikiamos kūrybinės problemos, dailės pažinimo ir raiškos užduotys supažindins su šiuolaikinės dailės kūrybos formomis ir tradicijų kaita, paskatins domėtis įžymių pasaulio ir Lietuvos dailininkų kūryba, jų meniniais atradimais. Sąsiuvinyje sukaupti duomenys pravers sudarant kūrybinių darbų aplanką, eksponuojant darbus parodose, rengiant menų (dailės) egzamino kūrybinį darbą ir jo aprašą. 
Autorės

 INTERAKTYVI DAILĖS MOKYTOJO KNYGA 

XI -XII KLASĖMS.

Apie Mokytojo knygą
      Interaktyvi mokytojo knyga padės atskleisti mokiniams Dailės kūrybinėse užduotyse XI–XII klasei. Tradicijos, naujovės, požiūriai nagrinėjamas temas. Dailės mokytojai ras patarimų, kaip pasirengti pamokoms ir organizuoti ugdomąją veiklą, kaip planuoti ugdymo turinį, ugdyti mokinių estetinę nuovoką, meninę ir bendrąsias kompetencijas, mokyti juos mąstyti, suvokti šiuolaikinės dailės formas ir tradicijas, analizuoti kūrybos procesą, lyginti, interpretuoti ir vertinti dailės kūrinius, kurti, pristatyti kitiems savo kūrybą ir įsivertinti pasiekimus.
Autorės